Ontdekken en genieten zijn twee belangrijke elementen van de Ionian Sea Rally. Deze zeiltocht over de Ionische Zee in Griekenland is een uitbreiding op het flottielje zeilen en is ideaal voor families, vriendengroepen en meezeilers. Ondernemer en levensgenieter Koen Lindner (45) is samen met Tanja de drijvende kracht achter de zeilvakanties.

Koen Lindner is ondernemer en medeorganisator van de Ionian Sea Rally (ISR). In zijn vrije tijd is hij enthousiast fotograaf (het overgrote deel van de foto’s op deze website komen van Koen), multimedia-liefhebber en speelt hij graag basgitaar. Maar Koen is vooral zeilfanaat. Hij doet het niet alleen veel, hij praat er ook met alle plezier over.

Fervent zeiler

“Mijn vriendin en ik houden enorm van zeilen. Zoveel dat we besloten hebben een bootje aan te schaffen en deze in een Griekse haven te stallen. Dan kunnen we daar lekker onze vrije momenten doorbrengen.” Dat zeilen zat er al vroeg in bij Koen. “Mijn vader is een Fries en was een fervent zeiler. Al op jonge leeftijd stuurde hij me naar de zeilschool. Dat wilde ik als echte Brabander eigenlijk niet, maar ben hem nu toch dankbaar dat hij voet bij stuk hield. Sindsdien ben ik altijd in en om het water te vinden en ben bij die zeilschool zelfs instructeur geworden. Sinds mijn achttiende organiseer ik zeilvakanties voor vrienden en vrienden van vrienden. In eerst instantie in Nederland, maar later ook in het Caribisch gebied, Thailand, Turkije en natuurlijk Griekenland.”

Zeilboot als katalysator

Volgens Koen is zeilen een fantastische manier om met elkaar op te trekken en dingen mee te maken. “Ik kan niet goed stil zitten. Op een strand in de zon liggen vind ik verschrikkelijk, maar op een boot houd ik het uren vol. Het is een mooie manier om samen op pad te zijn, de wereld te ontdekken en actief samen bezig te zijn.” Hij ziet een zeilboot dan ook als een katalysator om mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. “Als ik zie dat iedereen een hoop plezier beleeft, dan is mijn vakantie geslaagd!”

Mooi weer zeilen

“Ik ben een echte mooi weer zeiler. Ik houd van de zon en helderblauw water, maar ik ben als zeiler het meest in mijn element als het goed hard waait. Ik durf zelfs te zeggen dat ik graag op pad ga als het stormt. Maar dan wel in Griekenland. Het IJsselmeer is ook mooi, maar véél te koud.”

Rally organisatie

“In het verleden heb ik uiteenlopende zeilactiviteiten in het buitenland georganiseerd. Toen Tanja (de Leeuw) mij vroeg om het moederschip van de Ionian Sea Rally te schipperen en een rol te spelen in de organisatie zei ik meteen ‘ja’. Ik ken zowel het tour- als wedstrijdzeilen goed en deze rally zit daar precies tussenin. Het leuke is dat we inmiddels ook reisorganisatie Amorgos enthousiast hebben gekregen. Zij helpen ons om nog meer mensen kennis te laten maken met de ISR”

Een mix van zeilen en sociaal

“De Ionian Sea Rally is een heerlijke mix van lekker zeilen en sociale activiteiten. Zo ben je een paar uur per dag met de boot op pad en soms daarbij je handen vol aan spel- of wedstrijdelementen. Daarnaast is er meer dan genoeg tijd is om lekker te lunchen, zwemmen of te zonnen en ’s avonds heerlijk met elkaar te genieten van de Griekse gastvrijheid.”