IONIAN SEA RALLY 2020


De Ionian Sea Rally is een zeilweek op de Egeïsche Zee van 16 t/m 23 mei 2020.

Familie zeilen in Griekenland

 

 

De Ionian Sea Rally is een competitieve (familie)-zeiltocht op de Saronische Golf van 16 t/m 23 mei 2020. Al zeilend het gebied ten zuid-westen van Athene ontdekken door middel van recreatieve dagwedstrijden. Het is niet alleen de bedoeling dat u probeert als eerste bij de volgende bestemming aan te komen, maar ook dat u met uw team de opdrachten, die tijdens de dagtochten voldaan moeten worden, als beste volbrengt. De rally begint en eindigt bij Athene. Het is bovenal een leuke tijd en volop genieten voor zowel de deelnemers als de lokale bevolking.

 

Bij de de Ionian Sea Rally gaat het vooral om de gezelligheid en het leggen van nieuwe contacten. Minder om de prestatie en het winnen. Een dag niet gelachen is sowieso verloren. Naast de zeilwedstrijden en andere opdrachten, bestaat het evenement uit gezellige Griekse diners, uiteenlopende feesten en veel plezier.

Tijdens de wedstrijden wordt er hard gestreden; de sfeer na de races is des temeer relaxed en er is grote kameraadschap onder alle deelnemers. De combinatie van vrolijke zeilers en de gastvrije Grieken is goud waard.

 

 

 

EEN EIGEN SCHIP OF ‘CHARTEREN’

U kunt deelnemen met een eigen schip of als meezeiler.
Het huren van een schip kan via ons. Wij kunnen u de juiste adviezen geven!


 

Geen eigen schipper?
Wilt u met een groepje zeilliefhebbers deelnemen, maar u heeft nog geen schipper? Bel of mail ons. Wij beschikken over een netwerk aan schippers die ervaring hebben om van uw vakantie een tópvakantie te maken! Kosten op aanvraag.

Alleen of met z’n tweetjes?
U kunt ook individueel inschrijven. U vaart dan mee op een ruime boot met schipper en meerdere individuele meezeil-avonturiers.

 

 

DE ROUTE


 

Al zeilend het mooie Griekenland ontdekken door middel van recreatieve dagwedstrijden. Het is niet alleen de bedoeling dat u probeert als eerste bij de volgende bestemming aan te komen, maar ook dat u met uw team de opdrachten, die tijdens de dagtochten voldaan moeten worden, als beste volbrengt.

 

Ionian Sea Rally Lefkas

 

 

VOORBEELDPROGRAMMA

(ter indicatie)

Zaterdag 16 mei
Aankomst in Athene
Inschepen en welkomstborrel

Zondag 17 mei
Gezamenlijk ontbijt
Zeiltocht van van Athene naar het eiland Aegina

Maandag 18 mei
Wedstrijd van Aegina naar Hydra

 

Dinsdag 19 mei
Zeilend van Hydra naar Póros

Woensdag 20 mei
Wedstrijd van Póros naar Vathi (Methana)

Donderdag 21 mei
Zeilen naar Epidavros, excursie openluchttheater Epidavros
Captain’s dinner

Vrijdag 22 mei
Zeiltocht naar Athene
Prijsuitreiking

Zaterdag 23 mei
Vertrekdag

 

 

 

Voordelen van zeilen in mei

De meeste mensen gaan in de zomervakantie naar Griekenland. In die periode is het daardoor flink druk in het gebied. Bovendien is het dan erg warm. Temperaturen van meer dan 40 °C zijn geen uitzondering. Boten en boten en vliegtickets zijn in het hoogseizoen relatief duur. Bekijk de voordelen van zeilen in het voorjaar.

In mei is de temperatuur in het gebied rond de 24 °C terwijl het kwik in de zomer regelmatig tot boven de ­40 °C stijgt. Het is dan dus heerlijk om in je korte broek te zeilen en in een t-shirt over straat te lopen. Ook de kans op een lekker zeilwindje is een stuk groter dan in de zomermaanden.

Omdat het hoogseizoen nog niet is begonnen is het lekker rustig op het water en in de havens, dorpjes en baaitjes. Ontdek en geniet van Griekenland zoals Griekenland hoort te zijn.
De meeste schepen liggen in deze periode nog in de havens. Het voordeel hiervan is dat er bij de verhuurbedrijven altijd een boot te vinden is die aan uw wensen voldoet.
Voor de meeste verhuurders is het in de meivakantie nog laagseizoen. Vergeleken met het hoogseizoen scheelt dat een derde tot de helft van de kosten. Tel uit je winst!

In het voor- en naseizoen zijn ook de vluchten naar Athene voordeliger. Soms kan het voordeliger zijn om vanuit Duitsland of België te vliegen. Hoe eerder je boekt hoe groter de kans dat je voordelige vliegtickets vindt. Maar ook op latere momenten duiken er soms voordelige vliegtarieven op.

 

Deelname­kosten


De kosten voor deelname aan de Ionian Sea Rally bestaan uit twee componenten:

Deelname per team/schip: € 375
Bijdrage per volwassene: € 225
Bijdrage per kind


U kunt ook individueel of met twee personen inschrijven. U vaart dan mee op een boot met ervaren schipper en meerdere individuele meezeil-avonturiers.

Deelnamekosten per ‘meezeiler’: € 950
(inclusief wedstrijdgelden, boothuur en schipper)


Deze kosten zijn inclusief:
De deelname aan de rally, de wedstrijdgelden, welkomstborrel, 1x gezamenlijk ontbijt, 1x sundowner, 2x diner, Ionian Sea Rally-t-shirt/polo per deelnemer, huur GPS-tracker, bootvlag en 2 boegnummers.

Deze kosten zijn exclusief:
De vliegtickets, boothuur en de boordkas (versnaperingen en dergelijke).

Vluchtmogelijkheden
Uiteenlopende vliegmaatschappijen zoals Transavia, TUIfly, Ryanair, Eurowings, Condor en Brussels Airlines vliegen vanuit steden zoals Amsterdam, Eindhoven, Brussel, Düsseldorf en Keulen rechtstreeks naar Athene. Zoek je een passende vlucht? Kijk dan eens op Skyscanner.

BEN ER OP TIJD BIJ!
De deelname aan de rally is te allen tijde mogelijk. Echter hoe eerder u boekt, uit hoe meer schepen u kunt kiezen. Daarnaast kennen de meeste schepen vroegboekkortingen en zijn vluchten voordeliger als u ze tijdig boekt.

AANMELDEN
Laat het ons weten indien we uw interesse hebben gewekt. We informeren u graag over de mogelijkheden en geven met plezier extra gebiedsinfo. Bel 06 – 534 111 80 of mail naar info@ioniansearally.nl en we laten van ons horen.

SPONSOR­MOGELIJKHEDEN

De Ionian Sea Rally biedt ondernemers de mogelijkheid tot exposure in een nationale en internationale omgeving. U kunt totaalsponsor worden van de gehele rally, maar u kunt ook sponsor worden van een losse dagrally. De bijdrages lopen uit van € 450,00 tot € 5.000,00. Met deze bijdrage prijkt het logo/uw naam op alle uitingen van de Ionian Sea Rally, zoals op de rallykleding, de boeg van het schip, banners in de haven, tijdens de prijsuitreiking en social media.