De Ionian Sea Rally kinderen vinden zeilen erg leuk en aan deze wedstrijd meedoen dan ook fantastisch. Zij spelen graag met en bij elkaar op de boot. Bovendien is er naast de rally tijd om te waterskiën of met de funband rond te crossen. De rust en de vrijheid dat je overal met je boot naartoe kunt gaan vinden Dirk Franken (15) en Floris Duijsters (13) het leukst aan zeilen. Hun zussen Noor Franken (11) en Marjolein Duijsters (15) vinden juist álles leuk.

Ionian Sea Rally kinderen

Ionian Sea Rally kinderen Dirk en Noor zeilen met hun ouders Maarten en Simone en twee broers zo’n zeven jaar. De familie heeft veel in Spanje en Griekenland gezeild. Noor: “Meestal bestuurt papa de boot samen met mama, maar ik mag soms ook sturen.” Twee jaar geleden heeft het gezin een jaar lang op hun boot vertoefd. “We zijn toen de oceaan overgestoken naar het Caribisch gebied.”
Ook Ionian Sea Rally kinderen Floris en Marjolein zijn geen onervaren zeilers. “Vroeger hadden onze ouders een bootje op de Loosdrechtse plassen.” Sinds een jaar of vijf gaat de familie Duijsters elk jaar zeilen rond het Griekse eiland Corfu. Marjolein: “En afgelopen zomervakantie ben ik samen met mijn broertje op zeilkamp geweest bij de Kaag.”

Baas van de rally

Wanneer de Ionian Sea Rally kinderen baas van de rally zouden zijn, verandert er weinig. Noor en Floris vinden het super zoals het is. Marjolein ziet graag een speciale competitie voor kinderen. “Er zijn veel spelletjes en wedstrijden, die niets met zeilen te maken hebben.” Dirk beaamt dat. “Daarom vind ik de opdrachten minder leuk, maar de races, de spanning en adrenaline zijn geweldig.” Noor: “Ik vind het gezellig om met elkaar op te trekken. Als je aan wal bent, heb je iemand om mee te spelen.” Hoewel de Ionian Sea Rally kinderen allemaal van verschillende leeftijden zijn, kan iedereen goed met elkaar overweg. “Het avondeten samen is daarom altijd heel gezellig.”

Prachtige uitzichten

Het leukste aan zeilen vindt Dirk de rust. “Ik vind het heerlijk als je de motor uitzet en dan geen lawaai meer hoort, maar wel vooruitgaat door de wind.” Floris: “En dat je overal naartoe kunt varen.” De meisjes vinden alles leuk aan zeilen. Als Marjolein toch wat moet noemen, zegt ze: “Ik kan mijn hoofd leegmaken en geniet van de prachtige uitzichten.”

Meedoen aan de rally vorig jaar is de Ionian Sea Rally kinderen goed bevallen. Noor heeft genoten tijdens de opdracht waarbij van iedere boot iemand een parcours moest afleggen. Floris: “Ja, de opdrachten die je moet uitvoeren tijdens het zeilen, vind ik echt super leuk om te doen.” Het kneeboarden is Dirk het meest bijgebleven en Marjolein heeft genoten van het begin tot het einde.