De gezellige sfeer is voor Bas van den Boomen een van de opvallendste kenmerken van de Ionian Sea Rally. De zeiltocht is echt voor iedereen toegankelijk en leuk. Of je nu zeiler bent of niet. Zeilen in Griekenland tijdens de meivakantie en herfstvakantie is natuurlijk heerlijk.

Bas is veruit de jongste (en tevens de strengste) van de Ionian Sea Rally-organisatie, maar vindt het zo gezellig dat hij dit jaar weer van de partij is. Bas van den Boomen is 21 jaar oud en studeert Economie en Bedrijfseconomie (dit is één studie) en Rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. “Door mijn dubbele studie is er weinig tijd voor andere zaken dan studeren, maar ik probeer nog wel wekelijks tijd te maken voor mijn vriendenteam bij hockeyclub Oranje-Rood. Binnenkort ga ik ook kickboksen. Als je net als ik lid bent van studentenvereniging Laurentius heb je door de weeks ook wat beweging nodig” lacht Bas.

Zeilen in de Cariben

“Op de basisschool ging ik met mijn vrienden ieder jaar naar de zeilkampen van Nautilus in Kerkdriel. Mijn ouders namen mij echter al vanaf mijn vierde ieder jaar in de meivakantie mee om te zeilen in de Cariben. We voeren dan op een catamaran. Zo ben ik met zeilen in aanraking gekomen.”

Niet makkelijk, wel gezellig

“Ik stond op een borrel met mijn vader en wat andere zeilers toen ik Tanja (de Leeuw) leerde kennen. Zij vertelde dat ze de Ionian Sea Rally organiseerde en nog op zoek was naar iemand die haar kon helpen met het organiseren en leiden van de Rally. Dat leek me heel erg leuk en heb dan ook meteen ‘ja’ gezegd. Ik was toen nog twintig en moest een groep mensen leiden die net zo oud waren als mijn ouders. Dat was niet altijd even makkelijk, maar wel ontzettend gezellig.”

Bas is positief verrast door de onderlinge verbondenheid “Ik was verbaasd toen ik merkte dat een aantal van de deelnemers elkaar kenden. Ik had verwacht dat er veel serieuzer geracet zou worden, maar het sociale aspect bleek toch minstens zo belangrijk. Uiteraard was er onderlinge competitie tussen de boten, maar na een race zat de verliezer gezellig bij de winnaar op de boot een wijntje te drinken. Dat maakt de ISR denk ik uniek.”

Een boot vol leuke meiden

“De race is echt voor iedereen toegankelijk en leuk. Dat weet ik zeker. Wat mij betreft mogen er dit jaar een paar bootjes met mensen van mijn leeftijd meevaren. Het liefst een boot vol leuke meiden.”

Saamhorigheid

“Het leukste aan de Ionian Sea Rally vind ik toch wel de saamhorigheid. ’s Avonds in een haventje samen eten en daarna nog een afzakkertje op de boot nemen. Het wordt echt één happy family. Ik hoop dat er dit jaar nog een paar nieuwe teams meedoen, want dan wordt het nóg gezelliger.”